Valtio kyttää kansalaisia ja kansalaiset toisiaan ja kun pitäisi panostaa tukitoimiin, lisätään kieltoja ja valvontakameroita.

Raatomato.fi teillä tuntuu kuin ajaisi kilpaa, missä keskittyminen on tärkeää,että auton hallinta säilyy. Keskittyminen ei tosin liity kovan vauhdin aiheuttamaan voimaan, vaan talouden ja mielenterveyden hallintaan. Jos joku on kokenut ahdistusta, tai luulosairautta, puhkeaa ne täyteen voimaansa Raatomato.fi teillä. Kova vauhti, tai vain tilanteeseen sopiva vauhti, on rentouttavaa, mutta vauhti, mikä ei ole suhteessa mihinkään ja sakot, jotka koituvat mitättömästä ylinopeudesta, ovat täysin kohtuuttomia.

Kun valtiolla ei ole muita keinoja kuin kansalaistensa rahastus, niin entä sitten, kun yksilö toisensa jälkeen viedään kalkkipipo päässään sairaalaan, tai kun joku rupeaa käyttämään mieltä laajentavaa lääkitystä, parempien ideoiden ja mahdollisuuksien puuttuessa, tai löytää uuden uran rikollisuudesta, tai päättää vain tappaa mahdollisimman monta, itsensä lisäksi, tai rupeaa vetämään urakalla viinaa, vihan ja turhautumisen rauhoittamiseksi, tai päättää murtaa jonkun toisen ihmisen, puhumalla hänestä valheita,pahaa ja keräämällä ison joukon itsensä kaltaisia eläviä kuolleita, jotka laumassa tuhoavat kaiken tielleensä osuvan, kuin vaeltajamuurahaiset Afrikassa, tai kun vielä järjissään olevat ja mahdollisuuksia näkevät yksilöt, päättävät käyttää resurssejaan maissa, missä maan kansalaisia arvostetaan ja tuetaan, eikä pyritä tasapäistämään ja kasvattamaan tunnolliseksi, jo riittävän tunnollisia ja kunnollisia kansalaisia? Pelkästään yhden yksilön murtuminen maksaa miljoonia.

Maa on syntinen rytmillä, toisiamme matkan varrella turpaan vetäen ja selkään puukottaen, kuljemme henkiseen ja taloudelliseen umpikujaan, missä tasapäistetyt laumat, juovat viimeiset korvikeviinansa ja rupeavat syömään toisiansa. Identiteettimme on ulkoistettu, emme päätä mistään mitään, odotamme vain, mitä muut kehittävät, jotta voisimme taas apinoida toimivia käytäntöjä, kun emme itse uskalla.

Sotaveteraaniemme polvet eivät enää kestä heidän hartioillaan ratsastamista, eivätkä he varmasti halua itseänsä kuvaan, missä teinit määräävät ja aikuiset vapisee, tai että useita kertoja raiskauksesta tuomittu, on vapaana, tai ylipäätänsä vielä elossa. Vanhusten silmille syljetään, 8- vuotias lapsi hakataan, itseänsä paljon vanhempien lasten toimesta ja vielä ryhmässä. Mitä vielä tarvitaan, mihin raja vedetään, kuinka paljon, on paljon? Kuinka monta valvontakameraa on tarpeen?

Eikö sakot voisi yhdistää verotukseen, lasketaan vain todennäköisyys jokaiselle henkilökohtaisesti? Terveydenhuoltokustannuksissakin voisi säästää ennakoimalla ja todennäköisyyksiä laskemalla, eikä se vaikuta suuntaan eikä toiseen, jos nyt jonkun suhteen todennäköisyys ei täyttyisikään, sillä pommi tuhoaa myös siviilejä, mutta se on se hinta, vihollisen tuhoamisesta. Elämä on julmaa ja ratsuväki raakaa, sanotaan ja niin se onkin, vain voimalla ja vallalla, on merkitystä, nyt ja aina. Todennäköisyyslaskelmilla voitaisiin keskittyä oleelliseen ja säästää rahaa, sekä resursseja, samalla kun tuottavuus paranee. Esimerkiksi koulutusta vain niille, jotka sitä arvostavat ja jotka käyttävät sitä itsensä ja muiden hyväksi, toimisi hyvin myös terveydenhuollon suhteen. Miksi sellaista kouluttaa, tai hoitaa, mikä ei tuota mitään?

Mutta, mutta, tätähän tapahtuu koko ajan, se on vaan niin taitavasti piilotettu kaiken ytimeen, ettemme näkisi sitä niin  raakana, kuin se on. Säästetään koulutuksessa, mikä on kaiken perusta, säästetään ennaltaehkäisevässä terveydenhuollossa, mikä tulee maksamaan moninkertaisesti ennaltaehkäisyyn verrattuna. Ihmiset, jotka jäävät ilman tukea, oireilevat kalliisti ennen lopullista sairastumistaan, sillä erityyppiset rikokset, päihde- ja mielenterveysongelmat, lista on loputon....maksavat meille enemmän kuin mikään muu. Lisätään vaan valvontaa, leikataan, ruuvataan, jo valmiiksi hullun kansan kaulaa ja päätä.

Helppoahan se on näin vähälukuista kansaa ohjata, joka ei ole maailman sosiaalisinta, eikä järjestäyntyneintä, kuin köyteen kiinnitettyä jalkapalloa taluttaisi ja potkia sitä miten huvittaa. RAUKKAMAISTA. Lisäksi maamme on pitkä ja harvaanasuttu, mikä vaikeuttaa yhteydenpitoa kansalaisten välillä, netistä huolimatta. Kansa haluaisi varmasti pitää yhtä, mutta kansan aivopesu ja todellisen tiedon riittämättömyys, sekä meidän niin sanottu kuuliaisuus, antaa täyden vallan niille, joilla valta on. Noudatamme pilkun tarkasti, mitä älyttömämpiä sääntöjä, joille moni muu valtio nauraa ja toimii niin, että kansa pysyy tyytyväisenä.

Maamme on hieno, puhdas ja suhteellisen turvallinenkin. Vain suhteellisen turvallinen tulee tilastoista, koska onhan meillä erityyppistä väkivaltaa paljonkin ja suhteutettuna väkilukuun, pääsemme monen tilaston kärkipaikoille. Mielenterveysongelmat, syrjäytyminen, taloudelliset vaikeudet, päihteiden käyttö, itsemurhat ja niin edes- ja taaksepäin, eivät ole kansalaisten aiheuttamia, vaan niiden aiheuttamia, jotka asioista päättävät ja meitä ohjaavat. Olemme tunnollinen, kuuliainen ja ahkera kansa, meissä ei ole mitään vikaa.

KANSA ON AINA OIKEASSA, KOSKA KANSA TOTEUTTAA KAIKEN SEN KÄYTÄNNÖSSÄ, MIKÄ MEIDÄN HYVINVOINTIMME YLLÄPITÄMISEKSI ON PÄÄTETTY.

KANSA EI OLE KOSKAAN VÄÄRÄSSÄ, EI MEILLÄ, EIKÄ MUUALLA.

Jos kansa voi huonosti, heitä on hoidettu huonosti.

Jos kansa on väkivaltaista, he ovat joutuneet kokemaan epäoikeudenmukaisuutta, ylimielisyyttä ja heidän mielipiteidensä mitätöimistä.

Jos kansa juo liikaa, he yrittävät unohtaa ja puuduttaa mielensä, koska yrittävät vielä jollain tavalla roikkua mukana.

Lopuksi, jos kansa on hiljaa, on tilanne vakava, kuin onnettomuuspaikalla, missä pitää ensin mennä niiden luo, jotka ovat hiljaa......

EIKÄ KANSA OLE KOSKAAN VÄÄRÄSSÄ.